Beste studies is bedoeld voor scholieren die nadenken over hun studiekeuze en bachelorstudenten op zoek naar een masteropleiding. Bovendien vind je hier praktische informatie over studeren en studiefinanciering.

Studenten aan Nederlandse hogescholen en universiteiten geven in Beste studies aan hoe tevreden zij zijn over hun opleiding. Hoogleraren en universitair hoofddocenten kiezen de beste opleiding op hun vakgebied. Daarnaast geeft Beste studies feitelijke informatie over onder meer toelatingseisen, contacturen, vervolgopleidingen en studierendement. Bepaal welke opleiding aan jouw kwaliteitseisen voldoet.

Op 19 maart 2015 is een update van alle resultaten uitgevoerd.


Wat vinden hoogleraren?

In de Elsevier Faculty Rating geven hoogleraren en universitair hoofddocenten aan wat zij de beste opleiding binnen hun vakgebied vinden. Zij mogen niet zeggen dat ze zelf de beste opleiding bieden en een opleiding moet te vinden zijn aan minstens twee andere instellingen.


 


Elsevier Hulp Bij Studiekeuze

Voor scholieren in de laatste jaren van havo en vwo biedt Elsevier een handige hulp bij het kiezen van een passende studie. Ga stap voor stap na waar je goed in bent, wat je interessant vindt en wat je na je studie wilt gaan doen (pdf).